تبلیغات
منابع ارشد صنایع غذایی 95-96 |منابع آزمون ارشد صنایع غذایی|جزوات صنایع غذایی|خرید منابع ارشد صنایع غذایی - اصول طراحی کارخانه صنایع غذایی قسمت اول

اصول طراحی کارخانه صنایع غذایی قسمت اول

 

نوع مطلب :اصول طراحی کارخانجات صنایع غذایی اصول نگهداری ،

نوشته شده توسط:منابع ارشد صنایع غذایی 95-96 خرید جزوات ارشد صنایع غذایی ۲۸۱۲|۱۸۱|۰۹۱۹

در ابتدای هر طرحی باید نوع محصول خود را مشخص کنید و باید توجه داشت مهمترین نکته در این قسمت درک کامل و مشرف بودن کامل به محصول و تکنولوژی تولید آن می باشد پس از مشخص کردن محصول در ابتدا اولین کاری که انجام می دهیم به سایت استاندارد (لینک آن در پیوندها موجود است) رفته و با جستجو محصول استانداردهای لازم برای محصول را بدست می آوریم توجه کنید که در جستجو محصول امکان دارد در ابتدا در مورد بعضی محصولات استاندارد آنها یافت نشود مانند بیسکویت که باید گزینه های دیگر را امتحان کرد بطور مثال برای بیسکویت غلات را جستجو کنید.

در ادامه با بدست آوردن استاندارد کل تعاریف مربوط به محصول در اختیار شما قرار می گیرد پس حالا دیگر تعریف کامل محصول را دارید بطور مثال در اینجا گوشه ای از استاندارد شیر را می آورم:

در ابتدای هر طرحی باید نوع محصول خود را مشخص کنید و باید توجه داشت مهمترین نکته در این قسمت درک کامل و مشرف بودن کامل به محصول و تکنولوژی تولید آن می باشد پس از مشخص کردن محصول در ابتدا اولین کاری که انجام می دهیم به سایت استاندارد (لینک آن در پیوندها موجود است) رفته و با جستجو محصول استانداردهای لازم برای محصول را بدست می آوریم توجه کنید که در جستجو محصول امکان دارد در ابتدا در مورد بعضی محصولات استاندارد آنها یافت نشود مانند بیسکویت که باید گزینه های دیگر را امتحان کرد بطور مثال برای بیسکویت غلات را جستجو کنید.

در ادامه با بدست آوردن استاندارد کل تعاریف مربوط به محصول در اختیار شما قرار می گیرد پس حالا دیگر تعریف کامل محصول را دارید بطور مثال در اینجا گوشه ای از استاندارد شیر را می آورم:

تعریف طبق استاندارد:

شیر Milk

شیربه ترشح طبیعی پستان دام اطلاق میشود كه از یك یا چند دو شش پی در پی دامهای شیرده حلال گوشت به دست می آید ، بدون آنكه چیزی به آن اضافه یا از آن چیزی كم شده باشد شیر مایع بطور مستقیم در تولید سایر فرآورده های شیری مورد استفاده قرار می گیرد .

یادآوری1 :     منظور از شیر در این استاندارد شیر حاصل از گاو می باشد چنانچه از دام دیگری استفاده شود باید نام دام ذكر گردد.

شیرخام Raw milk

شیرخام مایعی است مترشحه حاصل از دوشش كامل پستان دام سالم حداقل چهار روز پس از زایمان كه با اصول صحیح، تغذیه و نگهداری شده باشد و در شرایط بهداشتی (مطابق با استاندارد ملی ایران 5561 : سال 1379) دوشیده شده و تحت هیچ شرایطی آب یا ماده دیگری به آن اضافه و یا از آن كسر نگردیده باشد، همچنین شیر خام باید فاقد آغوز باشد و هیچگونه عملیات فرآوری روی آن انجام نشده باشد.

یادآوری 1 – شیرخام رابلافاصله پس از دوشش خنك نموده و در شرایط مناسب تا 4 درجه سلسیوس سرد شود.

یادآوری 2 – شیرخام باید با دمای كمتر از 8 درجه سلسیوس تحویل گرفته شود و یخ زده نباشد.

یادآوری 3 – شیرگاوهایی كه تحت درمان آنتی بیوتیك و یا مواد هورمونی و یاداروئی دیگر قرار گرفته اند باید حداقل تا پایان مدت زمان تعیین شده در دستورالعمل دارو و مطابق با توصیه دكتر دامپزشك، با شیر سایر شیرها مخلوط و  مصرف نگردد..........

نکته قابل توجه در اینجا آن است که در بعضی از محصولات این تعاریف کافی نمی باشد و باید به دنبال اجزاء و ترکیبات آنها نیز باشیم و آنها را نیز در طرح قرار دهیم بطور مثال برای شیر جدول زیر را درج کنیم:

اجزاء اصلی
 محدوده تغیرات
 مقدار متوسط
 
آب
 5/89-5/85
 5/87
 
جامد تام
 5/14-5/10
 13
 
چربی
 6-5/2
 9/3
 
پروتئین
 5-9/2
 4/3
 
لاکتوز
 5/5-6/3
 8/4
 
مواد معدنی
 9/0-6/0
 8/0
 

 پس از بدست آوردن تعاریف و اجزاء و ترکیبات باید به دنبال تعرفه گمرکی ، سود بازرگانی ، کد محصول باشیم که آسان ترین راه برای بدست آوردن آن اداره صنایع و معادن می باشد که با مراجعه به سایت (سایت در لینک پیوندها موجود است) یا حضوری و رفتن به کتابخانه سازمان کل این موارد را می توان بدست آورد راه دیگر هم استفاده از طرح های آماده اداره تعاون و اداره صنایع و معادن می باشد.(توجه داشته باشید که در بعضی از محصولات به غیر از خود محصول باید به تعاریف محصول یا ترکیب دیگری نیز بپردازیم مثلاً در مورد ماست باید به تعاریف و استانداردها و تعرفه های شیر نیز بپردازیم)

پس از بدست آوردن این موارد قسمت اول طرح تمام می شود و شما می توانید به قسمت های بعدی طرح رفته و دیگر کارها را انجام دهید که در قسمت بعدی برای شما می گوییم.

نمونه ای از قسمت اول طرح

نام و نوع کالای تولیدی:ماست

شماره تعرفه گمرکی: 04031090

ردیف
 انواع ماست
 کد محصول
 
1
 ماست پاستوریزه
 15201231
 
2
 ماست میوه
 15201232
 
3
 ماست خامه دار
 15201233
 

کالا طبق استاندارد ملی 695 و 4046 تولید می شود.

تعریف طبق استاندارد:

      ماست   Yoghurt

ماست(Yoghurt) را عثمانی ها ساختند، ماست فرآورده تخمیری اسیدی با PH بین 5 /4- 1/4   می باشد كه دارای خواص فیزیكی ژل مانند است و حاوی مواد معطر و طعم دهنده.و از نظر ارزش غذایی نسبت به شیر در رتبه بالاتری قرار دارد.

ماست فرآورده ای است كه از انعقاد شیر پاستوریزه در اثر تخمیر لاكتیكی شیر بواسطه باكتریهای اختصاصی لاكتیك بویژه لاكتوباسیلوس دلبروكی زیر گونه بولگاریكوس و استرپتوكوكوس ترموفیلوس  به میزان معین و در درجه حرارت و زمان مشخص بدست می آید .

و ادامه مطالب و تعاریف را می آورید

موفق و پیروز باشید   جزوات برتر صنایع غذایی

فقط کافیست اسم رشته و گرایش خود را برای ما پیامک نمایید ؛ ما نیز در مقابل، اطلاعات کافی از جمله منابع ، جزوات، سوالات، کتاب رشته مورد نظر شما + شماره حسابها و نحوه پرداخت و ارسال را در چند پیامک پاسخ خواهیم داد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید: 
۲۸۱۲|۱۸۱|۰۹۱۹ (از ساعت ۹ الی ۱۸ )
تماس از طریق لاین Line نیز مقدور می‌باشد.

۷۷|۲۰|۲۲|۳۲|۰۲۸
دفتر از ساعت ۹ صبح الی ۱۶
پاسخگوی ارشد آزاد

۸۰|۵۰|۲۲|۳۲|۰۲۸
دفتر از ساعت ۹ صبح الی ۱۶
پاسخگوی ارشد سراسری

پشتیبانی ؛ درتماس تلفنی ارائه کد خرید الزامی می باشد.
۵۲۳۵|۷۰۸|۰۹۳۵ (از ساعت ۹ تا ۲۰ و ایام تعطیل ۹ صبح الی ۱۸)

در صورت منتظر شدن پشت خطوط توصیه میشود درخواست خود را به شماره پیامکی زیر پیامک نمائید:

سامانه پیامکی کارشناسی ارشد
10004004400400

سامانه پیامکی دکتری
10004000800800

فروشگاه کتاب : دریافت-تهیه-ارسال ؛ کتاب های دواطلبین و دانشجویان به تمام نقاط کشور
با بیش از 12 سال سابقه فعالیت در بخش جزوات کارشناسی ارشد همچنین ارسال کتاب و نمونه سوالات رشته درخواستی داوطلبین

::::: ارسال بصورت فایل پی دی اف PDF به ایمیل سفارش دهنده یا ارسال بصورت پرینت و کپی شده به آدرس پستی سفارش دهنده :::::